Kurczak Pieczony Wino Selerowym
Kurczak pieczony w winie selerowym to przepis bezglutenowy na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 26 g białka i 14 g tłuszczu. Za 2,0 USD za porcję, ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, selera, czosnku w proszku i papryki. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak pieczony w winie i ziołach, Kurczak pieczony w marynacie z białego wina i Udka z kurczaka pieczone w czerwonym winie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Rozgrzej 1 łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu. Pieczarki smażymy na maśle do miękkości.
W dużej misce wymieszaj grzyby, zupę, seler, śmietanę, paprykę i wino.
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali. Na wierzchu ułóż piersi z kurczaka. Dopraw papryką, czosnkiem w proszku i pieprzem. Każdą pierś posmaruj 1/2 łyżeczki masła.
Przykryj i piecz przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do czasu, aż kurczak przestanie być różowy, a sok będzie przezroczysty.