Kurczak pieczony na patelni z wiśniami i Porto na maślanym Spaetzle

Kurczak pieczony na patelni z wiśniami i Porto na maślanym Spaetzle może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 677 kalorii. Mieszanka brązowego kurczaka, woda, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to 4 lipca kokos i pieczone wiśnie {z Porta} lody, Porto-grzane wiśnie z ricottą, oraz Kotlety Jagnięce Z Suszonymi Wiśniami I Porto.
Instrukcje
Połącz mleko, jajka, sól i gałkę muszkatołową w pojemniku robota kuchennego lub blendera. Zmiksować na gładką masę, około 30 sekund.
Dodać mąkę i miksować przez kolejne 30 sekund, lub aż będzie gładka. Ciasto będzie grube i lepkie.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Wlać część ciasta do ricerca ziemniaków trzymanego nad wrzącą wodą. Naciśnij, aby utworzyć nici. Delikatnie wymieszaj, gdy uderzy w wodę, aby zapobiec przyklejeniu. Gotować na wolnym ogniu, aż Spaetzle wypłyną na powierzchnię, a następnie wyjąć łyżką szczelinową do dużego masłowego naczynia do pieczenia. Kontynuuj z pozostałym cieście. Można to zrobić do 2 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Na arkuszu woskowanego papieru lub papierowej płyty połącz mąkę, sól i pieprz. Płaszcz kurczaka w mieszaninie, klepanie nadmiar zostawić grzywny nawet film. Rezerwy nadmiar mąki. Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek. Gdy bulgotanie gorące, dodać kurczaka z boku skóry w dół. Gotować na złoty kolor, włączyć i gotować, aż zbrązowieje z drugiej strony.
Przenieś do talerza i namiotu z folią aluminiową, aby się ogrzać.
Na oddzielnej patelni roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać wątróbki z kurczaka i gotować, bez ruchu, przez około 2 minuty na stronę. Wątróbki powinny nadal być różowe w środku.
Przełożyć na talerz z kurczakiem.
Wytrzyj pierwszą patelnię ręcznikami papierowymi.
Dodać 2 łyżki masła i 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Podgrzać na średnim ogniu, aż będzie bąbelkowo i gorąco.
Dodać wiśnie, wino porto i bulion z kurczaka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią. Wymieszać skrobię kukurydzianą i zimną wodę; wymieszać z sosem i gotować do zgęstnienia.
Dodać piersi kurczaka, skórkę do góry. Przechylić patelnię i sos łyżką nad nimi.
Dodaj wątróbki z kurczaka na patelni i włączyć do płaszcz każdy z sosem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Roztopić 1/2 Puchar masła w dużej patelni na średnim ogniu, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Dodaj spaetzle i wrzucić do ogrzania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Aby służyć, ułóż spaetzle na dużym talerzu i polej kurczakiem i sosem.