Kurczak pieczony na patelni z Prosciutto, rozmarynem i cytryną

Jeśli masz około 1 godzina i 5 minut do spędzenia w kuchni Kurczak pieczony na patelni z Prosciutto, rozmarynem i cytryną może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,4 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 35g białka, oraz 50g tłuszczu. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Mieszanka wywaru z kurczaka, soku z cytryny, prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem niezłe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Chrupiąca Skórka-Pieczone Piersi Z Kurczaka + Sos Z Rozmarynu Tymiankowego, Chrupiąca Skórka-Pieczone Piersi Z Kurczaka + Sos Z Rozmarynu Tymiankowego, oraz Chrupiąca Skórka-Pieczone Piersi Z Kurczaka + Sos Z Rozmarynu Tymiankowego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść żeliwną lub inną żaroodporną patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać kurczaka w jednej warstwie lub małą brytfannę na średnim ogniu i rozgrzej ją.
Skrop patelnię 3-krotną ilością oleju.
Dodaj prosciutto i rozmaryn i gotuj, mieszając, aż prosciutto będzie chrupiące i lekko zrumienione, 3 do 4 minut. Naciśnij na 1 stronę patelni. Dopraw kurczaka z obu stron dużą ilością soli i pieprzu i dodaj na patelnię skórą do dołu w jednej warstwie. Gotuj przez około 5 minut, aż skóra zacznie twardnieć i chrupiąca. Obróć i gotuj jeszcze 3 minuty. Ponownie obróć kurczaka, włóż patelnię do piekarnika i piecz, aż kurczak będzie miękki i ugotowany, jeszcze około 30 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika.
Wyjmij kurczaka i prosciutto z patelni i ułóż na półmisku, aby się rozgrzać podczas przygotowywania sosu do patelni.
Wylej wszystko oprócz około 1 łyżki wytopionego tłuszczu z kurczaka i włóż patelnię do płyty kuchennej. Dodaj wywar i sok z cytryny. Gotuj na średnim ogniu, zeskrobując drewnianą łyżką smaki przyklejone do dna patelni, aż zredukują się do syropu, 3 do 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Skrop kurczaka sosem z patelni i natychmiast podawaj.