Kurczak pieczony na boczku Ragout z grzybami
Pieczony kurczak na boczku Ragout z grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,77 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, grenache, połówki piersi kurczaka bez kości i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Martha Stewart Pieczarkowa Ragout z makaronem, Pieczony bażant z dzikimi grzybami, ziemniakami i boczkiem ragout, oraz Patelnia pieczona brukselka z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu doprowadzić bulion do wrzenia.
Dodać suszone borowiki, wyjąć z ognia i odstawić do miękkości, około 15 minut. Podnieś porcini z bulionu, wyciskając dodatkowy płyn i drobno posiekaj. Bulion szczep.
Na dużej patelni na średnim ogniu często mieszaj boczek, aż wytopi się tłuszcz.
Dodać szalotki; mieszać na średnim ogniu, aż boczek zacznie brązowieć, o 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć szalotki i bekon Na Ręczniki papierowe. Jeśli patelnia jest sucha, dodaj około 1/2 łyżki. oliwa z oliwek.
Dodać świeże grzyby i posiekane borowiki; mieszać często na dużym ogniu, aż płyn odparuje i grzyby zaczynają brązowieć, 12 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 37
Kurczaka posypać z obu stron solą i popękanym pieprzem.
Masło rozgrzać i 1 łyżka. oliwa z oliwek na dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, skórka w dół, i gotować, aż dobrze rumiane na dnie, 5 do 7 protokół. Włączyć kurczaka i przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, aż kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części, około 20 minut.
Ustawić kurczaka na półmisku i ogrzać.
Wlać wino do patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki.
Wlać mieszaninę na patelnię z grzybami i dodać płyn do namaczania borowików, mieszaninę boczku z szalotką i posiekany tymianek. Mieszać często na dużym ogniu, aż prawie cała ciecz odparuje, 8 do 10 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku. Kopiec ragout na talerzach, top z kurczaka, i udekorować gałązkami tymianku.