Kurczak Pieczony Miodowo-Limonkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z miodem i limonką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 970 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pół kurczaki, sól koszerna, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak pieczony z lawendą, lubczykiem i limonką z miodem, Pieczony Kurczak Z Limonką, oraz Lepki kurczak pieczony limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń liście tymianku z łodyg; połącz liście i łodygi z sokiem z limonki, czosnkiem, jalapenos, oliwą z oliwek, miodem i 1 łyżeczką soli w dużej misce.
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować od 30 minut do 1 godziny w temperaturze pokojowej.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 425 stopni F.
Umieść kurczaka, skórkę do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia i włóż końcówki skrzydeł pod spodem.
Zalać marynatą, doprawić solą i doprawić masłem.
Piecz kurczaka, fastrygując sokami z patelni w połowie, aż skóra będzie Bursztynowa, a termometr włożony do uda zarejestruje 160 stopni F, około 45 minut.
Przełożyć na talerz i polać sokami z patelni.