Kurczak Pieczony Miodowo-Limonkowy

Kurczak Pieczony Miodowo-Limonkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z miodem i limonką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 970 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pół kurczaki, sól koszerna, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak pieczony z lawendą, lubczykiem i limonką z miodem, Pieczony Kurczak Z Limonką, oraz Lepki kurczak pieczony limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń liście tymianku z łodyg; połącz liście i łodygi z sokiem z limonki, czosnkiem, jalapenos, oliwą z oliwek, miodem i 1 łyżeczką soli w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować od 30 minut do 1 godziny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Umieść kurczaka, skórkę do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia i włóż końcówki skrzydeł pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Zalać marynatą, doprawić solą i doprawić masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Piecz kurczaka, fastrygując sokami z patelni w połowie, aż skóra będzie Bursztynowa, a termometr włożony do uda zarejestruje 160 stopni F, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przełożyć na talerz i polać sokami z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn