Kurczak Pieczony, Maślany
Pieczony, maślany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 811 kalorii, 44g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ząbki czosnku, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Pieczony, Maślany, Pieczona i wolno pieczona noga jagnięcina z kminkiem i czosnkiem, oraz Kurczak Z Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika 8 cali od płomienia / cewki i obróć brojlera na wysoki. Ziarna pieprzu Crack z moździerzem i tłucz aż grubo zmielone.
Dodać czosnek i sól i dobrze pracować.
Dodaj skórkę z cytryny i pracuj, aż poczujesz zapach cytryny.
Dodaj tyle oleju, aby utworzyć pastę.
Sprawdź swoją lodówkę dla cebuli, marchwi i selera, które są trochę za ich kwiecie wieku.
Warzywa pokroić na kawałki i umieścić na głębokiej patelni.
Umieść kurczaka na plastikowej desce do krojenia od strony piersi w dół. Używając nożyc kuchennych, przeciąć żebra z jednej strony Kości tylnej, a następnie z drugiej i usunąć. Otwórz kurczaka jak książkę i usuń kość stępkową oddzielającą połówki piersi, przecinając cienką membranę pokrywającą ją, a następnie umieszczając dwa palce pod kością i dźwigając ją. Przekręć pierś kurczaka w górę i rozłóż się jak motyl, naciskając na piersi i ciągnąc nogi w kierunku siebie. Rozluźnij skórę na szyi i krawędziach UD. Równomiernie rozprowadzić mieszankę czosnku pod skórą, oszczędzając 2 łyżeczki na jus.
Skrop skórę olejem i wcieraj, aby równomiernie pokryć ptaka.
Mżawka oleju na stronie kości kurczaka, jak również.
Ułóż ptaka w patelni do pieczenia, pierś do góry, na wierzchu warzywa.
Umieść patelnię w piekarniku, aby pozostawić uchylone drzwi piekarnika. Sprawdź ptaka za 10 minut. Jeśli skóra jest ciemny mahoń, przytrzymaj końcówki drążka ręcznikami papierowymi i odwróć kość do góry. Gotować 12 do 15 minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni. Soki muszą być czyste.
Wyjąć i umieścić kurczaka w głębokiej misce i przykryć luźno folią.
Przechyl patelnię tak, aby każdy tłuszcz zbierał się w rogu. Odsysać to za pomocą baster żarówki. (Ten tłuszcz jest świetny w vinaigrettes). Ustaw patelnię na 2 palniki ustawione wysoko. Patelnia Deglaze z kilkoma kieliszkami czerwonego wina i zeskrobać brązowe kawałki od dołu za pomocą kawałka marchwi trzymanej szczypcami.
Dodaj wywar z kurczaka, tymianek, pozostałą pastę czosnkową i krótko Zmniejsz, aby zrobić jus. Odcedzić warzywa i wyrzucić. Kurczaka pokroić na talerze lub podawać w ćwiartkach. Sos lekko z jus i podawać.