Kurczak Pelau
Kurczak Pelau jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ocet, curry, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pelau Wegetariańskie-Papryka Faszerowana, I ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz I ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj ocet i 1 łyżkę soli.
Dodaj kurczaka i moczyć przez 20 minut. Opłucz kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Wyrzuć ocet i odłóż kurczaka na bok.
Rozgrzej olej w głębokim rondlu lub holenderskim piekarniku.
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj, aż się zrumienią.
Dodaj kawałki kurczaka i smaż, aż się zrumienią, cały czas mieszając.
Wlej ryż i dopraw tymiankiem i curry. Wmieszaj wodę.
Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut, aż ryż zmięknie i wchłonie cały płyn.