Kurczak Parmezan
Przepis Kurczak parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 35 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 948 kalorii, 59G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mieszaną sól i pieprz, parmezan, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój pierś z całego kurczaka, jeśli używasz. Następnie przekrój pierś na pół wzdłuż i usuń skórę. Następnie posypać piersi solą i pieprzem. W misce ubijamy mleko i jajka, aż do równomiernego wymieszania. Następnie zmiksuj bułkę tartą i natkę pietruszki i odstaw do panierki.
Rozgrzej trochę oleju w dużym ciężkim garnku do 350 stopni F do smażenia. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Na pieczywo kurczaka zanurz pierś w przyprawionej mące, następnie umyj jajko i na koniec równomiernie posmaruj bułką tartą. Powtórz proces z pozostałym kurczakiem. Po panierowaniu całego kurczaka, umieścić w rozgrzanym oleju i pozostawić do gotowania przez 2 minuty. Następnie odwróć i powtórz gotowanie przez ostatnie 2 minuty, aż złoty kolor będzie brązowy. Po ugotowaniu wyjąć i pozostawić do odsączenia nadmiaru oleju na ręcznikach papierowych.
Po usmażeniu na gotowanym kurczaku łyżkę 1 łyżki czerwonego sosu i posypać 2 łyżkami sera. Następnie piec przez 6 do 7 minut, aby stopić ser. Nie nad sosem, nad sosem spowoduje, że kurczak będzie rozmoczony.
W głębokim rondlu na średnim ogniu, ogrzać pozostały sos, aż będzie gorący, a następnie wrzucić ugotowany makaron i wymieszać, aby równomiernie pokryć sosem. Po sosie i podgrzaniu, porcję do misek i wierzch z pieczonym kurczakiem i zakończyć z pozostałym serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto