Kurczak Parma
Kurczak z Parmy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis ma 388 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Mieszanka sera brie, pieprz, kliny cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z chrupiącą szynką parmeńską, Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), oraz Szparagi Parma dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Przygotuj małe naczynie do pieczenia lub arkusz, natryskując sprayem do gotowania.
Każdą pierś kurczaka pokroić poziomo prawie na pół do motylka. Otwórz i posyp sokiem z cytryny z obu stron.
Posypać pieprzem i chipotle w proszku do smaku, następnie dodać kawałek Brie, i posypać szczypiorkiem. Mocno złóż piersi z kurczaka.
Umieść 3 plastry prosciutto obok siebie, skierowane od siebie, z każdym nachodzeniem o 1/
Umieścić nadziewane piersi do góry nogami na dolnej krawędzi prosciutto.
Roll jeden kompletny obrót (tak piersi jest do góry nogami ponownie) złożyć na boki, a następnie kontynuować toczenie do końca prosciutto.
Umieść Pakiety kurczaka seam-side dół na naoliwionym naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 160 stopni F (70 stopni C), około 40 minut. Odstawić na 5 minut przed podaniem.