Kurczak nadziewany oliwką z migdałami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka nadziewanego oliwą z migdałami. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 26g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, Masło, Suszone w solance oliwki, takie jak picholina, i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowy Kurczak Nadziewany Oliwkami, Provolone & Olive Faszerowane Piersi Z Kurczaka, oraz Piersi Z Kurczaka Faszerowane Serem Kozim I Oliwką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piersi kurczaka osuszyć, a następnie wyciąć 2-calowe poziome rozcięcie w najgrubszej części każdego z nich. Każdą pierś kurczaka posmarować 1 1/2 łyżeczki oliwek, następnie doprawić solą i pieprzem.
Ciepła 1 łyżka masła w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie tosty migdały, często mieszając, aż kilka odcieni ciemniejsze, 5 do 8 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia w celu ostygnięcia (nie czyścić patelni).
Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysoki, następnie dodać piersi z kurczaka, boki skóry w dół, do masła pozostałe w patelni i posypać pozostałymi oliwkami. Podsmażyć piersi z kurczaka, aż skórki będą złocisto brązowe, 8 do 10 minut. Przekręcić piersi z kurczaka i gotować, pokryte, na umiarkowanym ogniu, aż tylko gotowane przez, 5 do 7 minut więcej, następnie przenieść szczypcami do talerzy.
Podczas gotowania kurczaka, posiekać migdały.
Dodaj pozostałą łyżkę masła i 3 łyżki wody na patelni i ciepła, mieszając, aż masło się stopi. Wymieszaj migdały, natkę pietruszki i pieprz do smaku. Łyżka sosu nad kurczakiem.