Kurczak na patyku
Kurczak na patyku wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 201 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz mięso tenderizer, sos sałatkowy, połówki piersi kurczaka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać sos sałatkowy można śledzić to danie główne z Jedna Miska Ciasta Czekoladowego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak na patyku, Kurczak Salsa na patyku, oraz Kurczak panierowany na patyku.
Instrukcje
Piersi kurczaka opłukać i osuszyć.
Posypać zmiękczaczem do mięsa i umieścić w zamykanej plastikowej torbie.
Wlać dressing do worka i obrócić kurczaka do płaszcza dokładnie. Zapiekać i marynować w lodówce przez 30 minut do 1 godziny.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Umieść kurczaka na szaszłykach i grilluj na średnim ogniu przez 5 do 10 minut z każdej strony. Kurczak jest gotowy, gdy jego soki są czyste.