Kurczak miodowo-rozmarynowy z pomidorkami Cherry

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kurczak miodowo-rozmarynowy z pomidorkami Cherry może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, pomidory koktajlowe, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Spróbuj Czosnek Rozmaryn Marynowane Zielone Pomidory Cherry, Stelaż jagnięcy z skórką Dijon i rozmarynowymi pomidorkami Cherry, oraz Pomidorki Cherry Pieczone W Miodzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 9-by-13-calowe emaliowane żeliwne lub szklane naczynie do pieczenia, wrzucić czosnek z 1 łyżką oleju.
Piec w piekarniku przez 5 minut, lub do skwierczeć, ale nie rumiane.
Umieść kurczaka na kartce papieru woskowego, skórą w dół. Doprawić solą i pieprzem i posmarować połową miodu.
Wyjąć naczynie z piekarnika i przesunąć czosnek na bok. Ułożyć piersi kurczaka w gorącym naczyniu, skórkę do góry. Doprawić solą i pieprzem i rozprowadzić z pozostałym miodem.
Otoczyć kurczaka z pomidorkami koktajlowymi, 6 gałązek rozmarynu i suszone chiles.
Skropić pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na wierzchu i doprawić solą i pieprzem.
Piec około 25 minut, od czasu do czasu fastrygując sokami z patelni, aż kurczak zostanie ugotowany.
Przełożyć kurczaka, pomidory i czosnek na talerze. Ocet wymieszać w naczyniu do pieczenia i łyżką sos na kurczaka.
Każdą porcję udekorować gałązką rozmarynu.