Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 938 kalorii, 38g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 340 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz szałwię, szalotkę, halawy z piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać marsala można śledzić to danie główne z Sticky Orange & Marsala pudding jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Pracując jedną pierś z kurczaka na raz, umieść pierś w wytrzymałej torbie z zamkiem błyskawicznym (bez uszczelniania). Za pomocą pounder mięsa, spłaszczyć do 1/4-cala grubości. W płytkiej misce lub talerzu ciasta wymieszaj mąkę z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Rozgrzać 4 łyżki oleju w 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połysk. Pogłębiać 3 kawałki kurczaka w mieszaninie mąki i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki. Smażyć na złoty kolor i tylko gotowane przez, 2 do 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukierki Ratujące życie
Gruby Czerwony Cukier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przenieś na papierowy ręcznik wyłożony płytą. Powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka, dodając dodatkowy olej do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zdejmij patelnię z ognia i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
W tej samej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, często mieszając, aż ostry, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Przełożyć boczek na papierowy ręcznik wyłożony talerzem. Rezerwa wytopiony tłuszcz w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać grzyby i 1/2 łyżeczka soli do patelni i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż dobrze rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodać szalotki i gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Dodać czosnek i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj marsala do patelni i doprowadzić do duszenia, skrobanie wszelkich bitów z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodać rosół z kurczaka na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się i lekko zagęszczony, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. W międzyczasie gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu we wrzącej wodzie.