Kurczak marokański z polentą

Need a danie główne Wegetariańskie? Marokański Kurczak z polentą może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka migdałów, rodzynek, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokańskie golonki jagnięce z polentanem i białą fasolą, Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w średniej misce; rezerwy 1 łyżka mąki mieszaniny.
Dodać kurczaka do mieszanki mąki w misce; wrzucić delikatnie do herbu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszać bulion, rodzynki i kurkumę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 8 minut lub aż lekko gruby.
Ułóż plastry polenty na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posyp zarezerwowaną 1 łyżką mieszanki mąki. Broil 8 minut lub do całkowitego ogrzania.
Podawać mieszaninę kurczaka na polenta; top z jogurtem, i posypać migdałami i kolendry.