Kurczak marokański z miętowym daktylowym kuskusem

Kurczak marokański z miętowym daktylowym kuskusem
Need a dairy free main course? Marokański Kurczak z miętowym Daktylem kuskus może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 1376 kalorii, 94g białka, oraz 87 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną kolendrę, ząbki czosnku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokański kurczak i Tagine daktylowy, Kurczak marokański z kuskusem, oraz Kurczak Marokański Z Kuskusem.

Instrukcje

1
W małej misce połącz 2 łyżki mięty z czosnkiem, imbirem, papryką, kminkiem, kolendrą, cynamonem, cayenne i 1 łyżką koszernej soli. Wymieszaj 1/4 szklanki oliwy z oliwek i natrzyj mieszaninę na całym kurczaku. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cały KurczakCały Kurczak
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
MiętaMięta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na dużej patelni żaroodpornej podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kurczaka, skórka w dół i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 5 protokół. Odwróć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz kurczaka przez około 30 protokół, aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
6
Przełożyć kurczaka na talerz, przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
7
Wlać soki z patelni do żaroodpornej filiżanki i odcedzić jak najwięcej tłuszczu. Ustaw patelnię na dużym ogniu i Dodaj Czas. Gotować, skrobanie się wszelkie kawałki przyklejone do patelni, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać kapiące patelnię i doprawić solą i pieprzem; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
W średnim rondlu zagotować 1 szklankę wody ze szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodać kuskus i daktyle, przykryć i odstawić na ogień, aż kuskus będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, około 5 minut. Wymieszać migdały i pozostałą 1/4 szklanki mięty. Ułożyć kuskus na talerzach i ułożyć kurczaka. Łyżka sos do patelni dookoła i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MigdałyMigdały
Cały KurczakCały Kurczak
DaktyleDaktyle
SOSSOS
WodaWoda
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn