Kurczak Limonkowy z sosem Chili Ancho
Kurczak z limonką z sosem Chili Ancho może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Super Bowl. Jeśli masz oregano, sok z limonki, sos ancho chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Southwestern Grillowany mostek z sosem Ancho Chile, Tempeh Tacos z sosem Ancho-limonkowym, oraz Sos Chili Ancho z grillowanymi warzywami.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 9 składników w średniej misce; trzepaczka do mieszania.
Umieść kurczaka w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Zalać marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając od czasu do czasu.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Wyjąć piersi z kurczaka z marynaty. Grill kurczaka aż tylko gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Umieść 1 plasterek sera na każdej połowie piersi kurczaka; przykryj grilla i gotuj, aż ser się rozpuści, około 2 minut.
Przełożyć piersi z kurczaka na talerze.
Podawać z sosem Chili Ancho.