Kurczak Lekki
Lekki kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Mieszanka marchwi, cebuli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wywar warzywny-dobry zapas jest ważny, {Wideo} Jak zrobić podstawowy rosół z resztek kurczaka, oraz Rosół Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ściągnij jak najwięcej tłuszczu i skóry z pleców i szyi.
Połączyć kurczaka, marchew, cebula, i czosnek w 5-quart stockpot.
Wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby przykryć kurczaka o 1 cal (około 3 ćwiartek).
Podgrzać na dużym ogniu do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować 5 minut. Usuń całą pianę i tłuszcz, które unoszą się na powierzchnię.
Dostosuj ciepło do nagiego gotowania1 lub 2 pęcherzyki wznoszące się na powierzchnię na raz. Gotować na wolnym ogniu, aż Kości rozpadną się po szturchnięciu widelcem, około 8 godzin. Od czasu do czasu sprawdzaj garnek, odtłuszczając pianę i tłuszcz, gdy unosi się na powierzchnię, i dodając wodę, aby utrzymać kości w zanurzeniu.
Do miski wrzucić wywar przez sito wyłożone podwójną grubością gazy lub czystym ręcznikiem kuchennym. Szybko schłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce, odkryte, aż do całkowitego ostygnięcia i warstwy twardego tłuszczu tworzy się na wierzchu.
Usunąć tłuszcz z powierzchni. Renderuj tłuszcz z kurczaka, jeśli chcesz(patrz ramka). Ogrzać zapasy na małym ogniu i kadzi do pojemników o pojemności 1 filiżanki z ciasnymi pokrywkami. Przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Podgrzać do wrzenia przed użyciem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;