Kurczak kurkuma z sumakiem i limonką z nowej kuchni Perskiej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Kurkuma z sumak i limonki z ' nowa kuchnia perska spróbować. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 395 kalorii, 24g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 535 smakoszy i kucharzy. Mieszanka udek z kurczaka, mielona kurkuma, limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak perski z kurkumą i limonką, Kurczak z cebulą i sumakiem (djaj Bi-basal Wa Sumac), oraz Pieczone nadziewane karczochy z olejem miętowym z " nowej kuchni Perskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać kurkumę z 1 łyżką soli i 2 łyżeczkami pieprzu.
Umieść kurczaka na obramowanej blasze do pieczenia i posyp mieszanką przypraw, obracając się, aby pokryć obie strony.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać olej. Brąz kurczaka dobrze po obu stronach, około 7 minut na stronę.
Wlać wodę, następnie dodać czosnek, mieszając go do wody. Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć. Dusić kurczaka przez 25 minut, aż wnętrze będzie nieprzezroczyste.
Przełożyć kurczaka na półmisek, podgrzać do wysokiej temperatury i zmniejszyć płyn do gotowania na kilka minut, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem, polać kurczaka sosem.
Kurczaka polać sumakiem i pieprzem, udekorować połówkami limonki i podawać.
Opcja wegetariańska: użyj całych grzybów portobello zamiast kurczaka, lub użyj 1 funt firmy tofu, dobrze osuszone i pokroić w płyty 1 cal grubości. Będziesz potrzebował trochę dodatkowego oleju do pieczenia niż to, co jest wymagane w przepisie.