Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 430 kalorii, 33g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, olej sezamowy, pastę chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzeszki ziemne można śledzić to danie główne z Single-Girl Melty Chocolate Peanut Butter Cake jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 łyżkę wina, 1 łyżkę sosu sojowego,1 łyżkę oleju i 1 łyżkę skrobi kukurydzianej/mieszaniny wody i wymieszać.
Kawałki kurczaka umieścić w szklanym naczyniu lub misce i dodać marynatę. Wrzuć do płaszcza. Przykryć naczynie i wstawić do lodówki na około 30 minut.
Aby zrobić sos: w małej misce połączyć 1 łyżkę wina, 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę mieszanki skrobi kukurydzianej/wody, pastę chili, ocet i cukier.
Wymieszać i dodać zieloną cebulę, czosnek, kasztany wodne i orzeszki ziemne. Na średniej patelni, podgrzać sos powoli, aż aromatyczny.
Tymczasem, usunąć kurczaka z marynaty i saute na dużej patelni, aż mięso będzie białe i soki uruchomić jasne. Gdy sos jest aromatyczny, Dodaj do niego smażonego kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.