Kurczak-Klopsik Yakitori
Przepis Chicken-Meatball Yakitori jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 30 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, sól koszerna, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połącz sake, sos sojowy, cukier i 1/4 szklanki mirinu; gotuj, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, 3 minuty.
W misce połącz kurczaka, sól, szalotkę, skórkę i pozostałe 2 łyżki mirinu. Lekko posmarować oprawioną blachę do pieczenia 1 łyżeczką oleju. Uformuj miksturę z kurczaka na 24 klopsiki.
Posmaruj klopsiki pozostałymi 2 łyżeczkami oleju i ułóż je na blasze do pieczenia.
Piec około 6 minut, aż klopsiki są ledwo gotowane przez.
Rozpal grilla. Nawlecz klopsiki na 8 bambusowych szaszłykach i grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając, aż lekko zwęglone, około 2 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i posmaruj klopsiki sosem. Grill, obracanie i szczotkowanie, aż do szkliwa, 30 sekund dłużej.
Podawać z pozostałym sosem.