Kurczak Kijów
Kurczak w Kijowie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 462 kalorie, 38g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz masło, mielony pieprz, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Kurczak Kijów.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki masła, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę czosnku w proszku. Na 6x6 cala kawałek folii aluminiowej, rozprowadzić mieszaninę do około 2x3 cali.
Umieścić tę mieszaninę w najzimniejszej części zamrażarki i zamrozić do uzyskania jędrności. Można to zrobić z wyprzedzeniem.
Usuń cały tłuszcz z piersi kurczaka. Jeśli używasz całych piersi z kurczaka, pokrój je na pół.
Umieść każdą pierś kurczaka w połowie między 2 kawałkami woskowanego papieru i za pomocą młotka, ostrożnie Funt do około 1/4 cala grubości lub mniej.
Gdy mieszanina masła jest jędrna, wyjąć z zamrażarki i pokroić na 6 równych kawałków.
Na każdą pierś kurczaka ułożyć po jednym kawałku masła. Złóż brzegi kurczaka, a następnie zwinąć, aby całkowicie obłożyć masło. Zabezpieczyć roladę z kurczaka małymi szaszłykami lub wykałaczkami.
W misce do mieszania ubić jajka z wodą, aż będą puszyste. W osobnej misce wymieszać 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki czosnku w proszku, Koper i mąkę. Kurczak dobrze posmarować przyprawioną mąką. Zanurzyć mąkę kurczaka w mieszaninie jaj, a następnie zwinąć w bułce tartej.
Na płytkiej tacy umieść kurczaka i schłodź w lodówce przez 30 minut.
Na średniej wielkości głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny do średniej wysokości. Smażyć kurczaka przez około 5 minut, następnie odwrócić i smażyć przez 5 minut dłużej lub aż kurczak będzie złoty kolor. Aby sprawdzić, czy nie ma różowego wnętrza, pokroić w jedną z zwiniętych piersi kurczaka.
Podawać natychmiast, przyozdobione plasterkiem cytryny i posypką lub natką pietruszki.