Kurczak Jerk
Jerk Chicken to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ziele angielskie, gałka muszkatołowa, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony łosoś Jerk z domową przyprawą Jerk i refleksją nad dawaniem, Pieczony łosoś Jerk z domowej roboty jamajskiej przypraw Jerk, oraz Kurczak Jerk.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połączyć ziele angielskie, cynamon, gałka muszkatołowa, cebula, szalotki, chile, rum, sól, i pieprz w robocie kuchennym. Proces, aż mieszanina tworzy gęstą mieszankę podobną do salsy.
Rozetrzyj mieszaninę na każdej piersi kurczaka i umieść kurczaka w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Wycisnąć powietrze i zamknąć worek. Przechowywać w lodówce przez 10 minut.
Spryskaj stojak patelni z nieprzywierającym sprayem i umieść na patelni.
Ułóż kurczaka na stojaku i piecz przez 12 minut. Odwróć kurczaka i gotować kolejne 15 minut, aż gotowane przez.
Wydrukowane za zgodą gourmet Meals w ciągu kilku minut, przez Culinary Institute of America., © 2004 Lebhar-Friedman Books