Kurczak Indonezyjski

Kurczak Indonezyjski
Indonezyjski kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz pieprz, połówki piersi kurczaka, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indonezyjski Smażony Kurczak, Indonezyjski Kurczak Orzechowy, oraz Indonezyjski Kurczak Orzechowy.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj kurczaka do torby. Zapiekać i marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
4
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj przez 5 minut z każdej strony lub aż kurczak zostanie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn