Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy i pieczarkami

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy i pieczarkami może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz niesezonowany ocet ryżowy, połówki piersi kurczaka, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Babeczki Z Ciemnej Czekolady Fudge Merlot jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy i pieczarkami, Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy, cebulą i pieczarkami, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim słoiku wymieszaj bulion z kurczaka z sosem sojowym, sherry, cukrem, rozpuszczoną skrobią kukurydzianą, octem ryżowym, olejem sezamowym i pokruszoną czerwoną papryką i dobrze wstrząśnij.
W dużej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżeczki oleju rzepakowego, aż się połysk.
Dodać boczniaki i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i miękkie, o 6 protokół.
Przenieść grzyby na duży talerz.
Dodaj kolejne 2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni. Przyprawić kawałki piersi kurczaka obficie solą i pieprzem, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą złote i ledwo gotowane przez, o 4 protokół.
Kawałki kurczaka przełożyć na talerz z boczniakami.
Dodaj 1 łyżka oleju rzepakowego na patelni wraz z bok choy i papryką i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące przetargu, o 3 protokół.
Przenieść warzywa na talerz.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni wraz z imbirem i czosnkiem i gotować, mieszając, tylko do pachnące, o 1 minutę. Powrót kurczaka i warzyw na patelnię. Wstrząsnąć sosem i dodać go do patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Przełożyć kurczaka i warzywa do miski i podawać.
Podawać z: ryżem gotowanym na parze.
Uwagi: jedna porcja 265 kalorii, 3 GM tłuszczu całkowitego, 1 GM tłuszczów nasyconych,12 GM węglowodanów.