Kurczak i pierogi
Kurczak i pierogi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko o niskiej zawartości tłuszczu, bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), oraz Pierogi z kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i dodać do gorącego oleju. Gotować, mieszając, aż kurczak nie jest już różowy Na zewnątrz, ale nie jest gotowane przez, O 2 protokół.
Przenieść do miski z łyżką szczelinową, zastrzegając olej na patelni.
Wymieszać w squash, seler i cebula i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Dodać bulion, gałązki koperku i 3 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do medium, aby utrzymać stałą gotować na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż nóż łatwo przebije przez squasha, o 15 protokół.
W międzyczasie w małej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Opuszkami palców pokroić masło w mąkę, aż mieszanina utworzy grube okruchy. Mieszaj z mlekiem, aż ciasto uformuje się.
Kurczaka i groszek wymieszać z bulionem i doprowadzić do duszenia. Ciasto wrzucić do gotującego się bulionu łyżeczkami, rozłożyć je równomiernie, aby powstało około 16 pierogów. Przykryć i dusić na średnim niskim przez 5 minut. Podsmażamy i gotujemy na wolnym ogniu, aż pierogi się ugotują, około 3 minut. Wyrzucić gałązki koperku. Top z posiekanym koperkiem i podawać.