Kurczak i kiełbasa Maque Choux
Kurczak i kiełbasa Maque Choux może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 47g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz linki kiełbasy, uszy kukurydza, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken Maque Choux, Maque Choux, oraz Maque Choux dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij ziarna z kolb i, pracując nad dużą miską, zeskrobuj kolby nożem, aby wyodrębnić wszystkie soki. Odrzuć kolby. Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkim 8-qt. garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie brązową kiełbasę, przenosząc na talerz. Brązowy kurczak w partiach, przenosząc na inny talerz.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z garnka, następnie podsmażyć cebulę, papryka, seler, tymianek, cayenne, i sól do smaku na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 4 protokół.
Dodać kukurydzę z sokami i gotować, mieszając, 2 protokół. Wymieszać z pomidorami i kiełbasą.
Nestle kurczaka do mieszaniny i dusić, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak jest gotowane przez, o 40 protokół. Jeśli maque choux jest bardziej soupier niż lubisz, gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się ilość soków. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem.