Kurczak Hoisin w liściach sałaty
Kurczak Hoisin w liściach sałaty to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu ryżowego, oleju roślinnego, połówki piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Hoisin w chrupiącej sałacie, Grillowany kurczak Hoisin w filiżankach sałaty, oraz Herbed Chicken-Chutney sałatka na liściach sałaty.
Instrukcje
Podgrzać wok lub 12-calową patelnię ciężką (nie nonstick) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do samego palenia, a następnie dodać olej.
Dodaj imbir, sól i 2 łyżki szalotki i smażyć, aż imbir będzie pachnący, o 45 sekund.
Dodać kurczaka i stir-fry aż tylko gotowane przez, O 2 protokół.
Dodaj kasztany wodne, sos hoisin, sos Worcestershire, ocet, i orzeszki piniowe i smażyć aż do ogrzania przez, o 1 minutę.
Przełożyć do miski i posypać pozostałymi 2 łyżkami szalotki.
Niech goście serwują sobie przez łyżkę mieszanki kurczaka do liści sałaty i owijania liści wokół nadzienia do zamknięcia.