Kurczak hiszpański z pikantnym ryżem cytrynowym

Kurczak hiszpański z pikantnym ryżem cytrynowym
Przepis Hiszpański Kurczak z pikantnym ryżem cytrynowym jest gotowy w około 4 godziny i 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 796 kalorii, 36g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 74 osoby. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, olej canolan, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Spróbuj Kurczak hiszpański z pikantnym ryżem cytrynowym, Pikantny Kurczak Limonkowy Z Ryżem Po Hiszpańsku, oraz Pikantny Ryż Hiszpański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym worku zip-top wymieszać mąkę, paprykę, czosnek w proszku i trochę soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3
Dodać kurczaka i wrzucić do płaszcza całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj kurczaka i brązowy ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronie. Podczas gotowania kurczaka, do powolnej kuchenki dodać pomidory, paprykę i cebulę. Top z udami kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
6
W tej samej patelni używane do brązowego kurczaka, dodać pastę pomidorową i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Zalać wierzch kurczaka w wolnej kuchence. Gotować na niskim poziomie przez 4 godziny, lub aż kurczak będzie wyjątkowo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
9
W średnim garnku połączyć 2 szklanki wody, ryż, płatki czerwonej papryki, skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, pokryte, aż ryż jest miękki i wchłania cały płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Aby służyć, łyżką ryżu na talerzu głębokich i Chochla Hiszpański kurczak i warzywa na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
11
Udekoruj oliwkami i wyciśnij pozostały sok z cytryny. Rezerwa 2 udka z kurczaka i 1 szklanka warzyw dla rundy 2 przepis-Pita stos na pikantnym sosem jogurtowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego.
Głęboki czarny kolor wiśni z aromatami białego pieprzu i czarnych owoców. Jasne i odważne na podniebieniu z równym wykończeniem, które ma dobrą strukturę i przyprawę.
Głęboki czarny kolor wiśni z aromatami białego pieprzu i czarnych owoców. Jasne i odważne na podniebieniu z równym wykończeniem, które ma dobrą strukturę i przyprawę.
Deep black cherry color with aromas of white pepper and black fruits. Bright and bold on the palate with an equal finish that has good structure and spice.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn