Kurczak Gong Bao
Kurczak Gong Bao to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 403 kalorie, 32G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 810 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jeśli masz piersi z kurczaka, chiles, nieprażone olej z orzeszków ziemnych i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kurczak Gong Bao Z Orzeszkami Ziemnymi, I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka.
Instrukcje
Połącz kurczaka, skrobię kukurydzianą i połowę sosu sojowego w małej misce. Wrzucić kurczaka, aż będzie dobrze pokryte w mieszaninie, i odstawić.
Tymczasem podgrzej dużą, suchą patelnię lub wok na średnim ogniu.
Dodać orzeszki ziemne i gotować, delikatnie rzucając od czasu do czasu, aż będą złote i pachnące, 2-3 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Rozgrzać olej na patelni lub wok na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodaj ziarna pieprzu Syczuańskiego i suszone chiles i gotować, ciągle mieszając, aż chiles kolei jasnobrązowy kolor.
Podgrzać i dodać marynowanego kurczaka. Gotować przez 2-3 minuty, aż zacznie się złocić, a następnie dodać czosnek, imbir, szalotki i orzeszki ziemne. Kontynuuj gotowanie, aż kurczak jest gotowane przez, 1-2 minut więcej.
Zdjąć z ognia, polać pozostałym sosem sojowym kurczaka i od razu podawać z ryżem.