Kurczak Florentine Panini
Kurczak Florentine Panini może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka sera provolone, pieprz, pierś z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Florentine Panini, Panini Florentine, oraz Florentine Tuna Panini.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać czosnek; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać ze szpinakiem; gotować 4 minuty lub aż szpinak zwiędnie i ciecz zostanie wchłonięta.
Pokrój focaccię na pół poziomo za pomocą ząbkowanego noża; umieść dolną warstwę, pokrój bok do góry, na 12-calowej patelni żaroodpornej. Ułóż mieszankę szpinaku, papryki, kurczaka i sera równomiernie na dolnej połowie focaccii.
Połączyć pozostałe 2 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, ocet, sól, i pieprz w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Mieszankę olejową rozprowadzić równomiernie po ściętej stronie wierzchu focaccia. Przykrywamy kanapkę górną połową focaccia. Patelnię przykryć folią.
Umieść patelnię żeliwną 10-calową na folii; uchwyt wrap patelni z folią.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut lub do rozpuszczenia sera.
Kanapkę pokroić na 6 klinów.