Kurczak Feta

Kurczak z fetą może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz bułkę tartą, ser feta bazyliowo-pomidorowy, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, Sałatka z ogórkiem i fetą (Ensalada de Pepino y Feta), oraz Fantastyczny Kurczak Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Piersi z kurczaka umieścić pomiędzy 2 kawałkami woskowanego papieru. Delikatnie Funt kurczaka z płaską stroną młotka mięsnego lub wałka do ciasta, aż około 1/4 cala grubości; usuń papier woskowy.
Umieść 1 uncję sera feta na środku każdej piersi kurczaka i złóż na pół.
Rozłóż 2 łyżki bułki tartej na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Ułóż kurczaka w naczyniu, a wierzch z pozostałą bułką tartą.
Piec 25 do 30 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż kurczak nie jest już różowy i soki uruchomić jasne.