Kurczak Faszerowany Ricottą
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do pudełka z przepisami, Kurczak nadziewany ricottą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 47g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka bazylii, bazylii, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Simply Recipes ma 218 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Piersi Kurczaka Faszerowane Ricottą, Kurczak-Ricotta Nadziewane Muszelki, oraz Kurczak faszerowany ricottą i ziołami.
Instrukcje
Butterfly the chicken: kurczaka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Motyl kurczaka za pomocą nożyc do drobiu lub noża do cięcia wzdłuż jednej strony kręgosłupa.
Wytnij wzdłuż drugiej strony i usuń kręgosłup i ogon. (Zobacz nasz przewodnik, jak spatchcock lub motyl kurczaka.)
Rozłóż kurczaka, skórkę do góry. Naciśnij na kurczaka dłońmi (lub Funt pięściami), aby spłaszczyć kurczaka. Złóż skrzydła pod kurczakiem.
Przygotuj mieszankę ziół ricotta parmezan: w średniej misce wymieszaj ricottę, parmezan, jajko, natkę pietruszki, czosnek, 2 łyżeczki posiekanej bazylii i 1 łyżeczkę posiekanego estragonu.
Mieszanka ricotty pod skórą kurczaka: używając ostrego noża do parowania i palców, rozluźnij skórę na wierzchu kurczaka i pałeczek perkusyjnych, zaczynając od krawędzi szyi. Pracuj palcami i dłońmi, aby nacisnąć pod skórą kurczaka, aby oddzielić skórę kurczaka od piersi kurczaka, ud i pałeczek. Bądź delikatny, skóra może łatwo rozerwać.
Ostrożnie łyżka mieszanki serowej pod skórą kurczaka, naciskając palcami, aby równomiernie rozprowadzić kurczaka i pałeczki.
Kurczaka posmarować lekko olejem; posypać 1/2 łyżeczki bazylii, 1/2 łyżeczki estragonu, papryką i dużą ilością soli.
kurczak w piekarniku: Rozgrzej piekarnik do 260°.
Umieść kurczaka, skórą do góry, na stojaku na patelni do pieczenia.
Umieść w piekarniku i natychmiast zmniejsz temperaturę do 177°.
Lub gotować kurczaka za pomocą grilla: przygotować grill na średnim ogniu pośrednim. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej wszystkie palniki na górze, aż grill będzie gorący, a następnie wyłącz środkowy palnik.
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przyłóż węgle do jednej strony grilla i umieść dużą aluminiową miskę ociekową pod rusztem z boku bez węgli, dodając kilka szklanek wody do miski ociekowej, aby kapanie się nie paliły.
Umieść kurczaka, skórkę do góry, na ruszcie do gotowania, z dala od strony węgli, jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, lub nad środkowym palnikiem, jeśli używasz gazu.
Alternatywnie można ułożyć kurczaka na stojaku w jednorazowej aluminiowej patelni do pieczenia i umieścić patelnię na ruszcie do gotowania (ta końcówka działa dobrze z grillami gazowymi, jeszcze nie próbowałem z węglem drzewnym). Przykryj grill.
Piecz kurczaka przez godzinę lub do momentu, aż soki wyjdą z uda po przekłuciu widelcem. (Kurczak powinien mieć wewnętrzną temperaturę 74° podczas badania za pomocą termometru mięsnego.) Jeśli skóra brązowieje przed ugotowaniem kurczaka, przykryj go luźno folią.
Przenieść kurczaka do deski do krojenia; odstawić 10 minut.
Pokroić w ćwiartki, aby służyć.