Kurczak duszony z karczochami i groszkiem
Duszony kurczak z karczochami i groszkiem to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. Mieszanka cebuli, pietruszka z płaskim liściem, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone karczochy z porami i groszkiem z " nowego wegetariańskiego gotowania dla każdego, Duszony kurczak z karczochami i oliwkami, oraz Duszony Grecki kurczak i karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż mąkę do płytkiej miseczki. Kurczaka osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie po 1 szt. osuszyć w mące, wytrząsając nadmiar.
Przenieść na arkusz papieru woskowego powlekanego.
Podgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć kurczaka, obrane ze skóry boki w dół pierwszy, obracając się raz, aż głęboko złoty kolor, 6 do 8 minut razem.
Przełożyć na talerz (kurczak nie będzie w pełni ugotowany).
Dodaj cebulę z pozostałą łyżką oleju do patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty kolor wokół krawędzi, o 6 protokół.
Dodać wino i gotować, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać bulion, karczochy i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Powrót kurczaka na patelnię wraz z sokami z talerza i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć patelnię i zmniejszyć ogień, następnie gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 25 protokół. Wymieszać z groszkiem i dusić, pod przykryciem, 5 minut.
Przełożyć kurczaka na płytkie danie. Natkę pietruszki wymieszać i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu do mieszanki karczochów, a następnie łyżką nad kurczakiem.