Kurczak Duszony Po Grecku
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 202 kalorie, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kurczak brojler-Frytkownica, wino, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Greckie duszone ziemniaki, fasolka szparagowa i cukinia, Kurczak Po Grecku, oraz Pomidory Duszone Po Włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Hands On: 25 minut Total: 1 godzina 25 minut Pat kurczaka suche z ręcznikami papierowymi. Odrzuć skrzydła, plecy i podroby lub zapisz do innego użytku.
Wymieszać sól, pieprz i cynamon w małej misce; kawałki kurczaka natrzeć mieszaniną soli.
Rozgrzać olej w 11-calowej patelni z wysokimi bokami na dużym ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka, skórkę do dołu. Gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub do brązowego. (Gotuj kurczaka w 2 partiach, jeśli patelnia jest zbyt mała, aby kurczak mógł prawidłowo brązowić.)
Wyjmij kurczaka z patelni i umieść na talerzu; utrzymuj ciepło. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać cebulę i 1 łyżkę czosnku. Gotować 3 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj wino i zeskrobać dno patelni z drewnianą łyżką poluzować wszelkie gotowane-na brązowych bitów. Kontynuuj gotowanie, aż wino wyparuje.
Dodać pomidory, pozostały czosnek i oregano na patelni; wymieszać. Powrót kurczaka, strona skóry w dół, i soki na patelni. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Gotować powoli 25 do 30 minut lub aż kurczak będzie miękki i nie Różowy.
Usuń kurczaka z patelni; zachować ciepło. Wymieszaj pastę pomidorową z sosem. Gotować odkryte na średnim ogniu 10 minut lub aż sos zmniejsza się o połowę.
Podawać kurczaka z sosem.
Każdą porcję posypać serem.