Kurczak Dijon duszony w pieczarkach
Kurczak Dijon duszony w pieczarkach może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 233 kalorie, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i zbieraj grzyby, złotą mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Patelnia duszona Kurczak z tymiankiem masło Grzyby, Kurczak Veronique W / Dijon i pieczarki, oraz Kremowy Kurczak z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala. Na płytkiej patelni wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu. Obie strony kurczaka posmarować mieszanką mąki. Gotować kurczaka w gorącym oleju 6 do 8 minut, obracając raz, aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Usuń kurczaka do serwowania talerza; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Bulion wymieszać na patelni.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z grzybami i musztardą. Gotować od 2 do 3 minut, często mieszając, aż lekko zgęstnieje. Łyżka sosu nad kurczakiem.