Kurczak Czosnkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka czosnkowego. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 190 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bazylii, pieprzu, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Udka z kurczaka miodowo-czosnkowego (bębenki z kurczaka z grilla), Udka z kurczaka miodowo-czosnkowego (bębenki z kurczaka z grilla), oraz Udka z kurczaka miodowo-czosnkowego (bębenki z kurczaka z grilla).
Instrukcje
Dopraw kurczaka solą i pieprzem. Na patelni gotuj kurczaka i czosnek na oleju przez 4-6 minut.
Dodaj 4 łyżki bulionu, wino, sok z cytryny, bazylię i oregano. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, gdy soki z kurczaka będą czyste.
Przełóż kurczaka na półmisek i trzymaj w cieple. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i pozostały bulion, aż będzie gładki. Wymieszaj na patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Łyżka sosu nad kurczakiem.