Kurczak cytrynowy II
Lemon Chicken II może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 380 kalorii, 51g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 324 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, sól, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Masło Cytrynowy kurczak i kurczak z ziołami cytrynowymi, Lemon Chicken Scallopini with Lemon Garlic Cream Sauce, oraz
Instrukcje
W dużej misce połączyć kurczaka, sherry, sos sojowy i 1/2 łyżeczki soli.
Wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce.
Niech marynować przez 15 do 20 minut.
W małej misce, ubić razem jajka, 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej i proszku do pieczenia, aby utworzyć ciasto. W woku podgrzać 2 szklanki oleju do 350 stopni F (175 stopni C). Kurczaka posmarować panierką i smażyć na woku, aż się zarumieni.
Pokroić na kawałki wielkości kęsa i odstawić.
W średniej misce połączyć cukier, 1 łyżka skrobi kukurydzianej, bulion, sok z cytryny i 1 łyżeczka soli.
Wymieszać i dodać plasterki cytryny.
Podgrzać 2 łyżki oleju w woku i powoli wymieszać z sosem cytrynowym. Gotować, mieszając, aż sos będzie czysty.
Polać kurczaka sosem i podawać.