Kurczak Curry-Kokosowy Rendang
Ten przepis służy 45 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kokosa, udka z kurczaka, madras curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak Curry-Kokosowy Rendang, Indonezyjska Wołowina Rendang (Rendang Sapi), oraz Kurczak Kokosowy Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć curry, pieprz, trawa cytrynowa, sok z limonki i 2 łyżki oleju. Doprawić solą.
Dodać kurczaka, włączyć do herbu i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
W maszynce, puree szalotki, cebula, czosnek, imbir, orzechy i chiles.
W głębokiej patelni, podgrzać Pozostałe 1/3 szklanki oleju. Smażyć pastę chile na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać kurczaka z marynatą i gotować na umiarkowanym ogniu, aż kurczak jest rumiane i prawie gotowane przez, o 20 protokół.
Dodać mleko kokosowe, cukier i tosty kokosowe i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż kurczak będzie miękki i sos jest bardzo gęsty, o 25 protokół. Łyżka jak najwięcej oleju, jak to możliwe i wyrzucić trawę cytrynową. Doprawić solą i podawać.