Kurczak-Cukinia Alfredo
Kurczak-cukinia Alfredo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 135 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka fettuccine, mąki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Kurczak-Cukinia Alfredo, Kurczak-cukinia Alfredo, oraz Kurczak Alfredo ze wstążkami z cukinii.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1 ząbek czosnku i gotować 30 sekund.
Dodać cukinię, przykryć i gotować do miękkości, mieszając, o 6 protokół.
Rozgrzać kolejną łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu. Przyprawić kurczaka 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i gotować przez 2 do 3 minut na stronie.
Przenieść na talerz. Makaron ugotować we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na etykiecie.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania; powrót makaron do garnka. W międzyczasie mąkę i mleko o niskiej zawartości tłuszczu ubić w misce.
Umieścić pozostałe 1 ząbek czosnku i 1 łyżka oleju na patelni i gotować na średnim ogniu, 30 sekund.
Dodać mieszaninę mąki i mleka i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając, 2 minuty.
Dodać odparowane mleko, 1/2 łyżeczki soli i ser; wymieszać do rozpuszczenia, 1 minuta.
Kurczaka pokroić w paski. Wymieszać z makaronem, sosem, cukinią i pietruszką, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu do poluzowania.