Kurczak Cordon Bleu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Cordon Bleu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 692 kalorie, 48g białka, oraz 47 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą panko, mąkę, prosciutto di parma i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 237 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kurczak Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu, oraz Kurczak Cordon Bleu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połóż pierś kurczaka między 2 kawałkami folii. Używając płaskiej strony młotka do mięsa, delikatnie Funt kurczaka do grubości 1/4 cala.
Wyjąć górną warstwę plastiku i położyć 2 plastry prosciutto starannie na górze, aby pokryć pierś i posypać ćwierć sera na prosciutto. Włóż boki piersi i zwinąć mocno jak jellyroll wewnątrz folii. Ściśnij kłodę delikatnie, aby uszczelnić i skręć oba końce mocno, aby utworzyć ładną kłodę. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Mąkę doprawić solą i pieprzem.
Bułkę tartą wymieszać z tymiankiem, czosnkiem i koszerną solą, pieprzem i roztopionym masłem. Masło pomoże crust brązowy. Ubić razem jajka i sezon więc mąka, jajka i okruchy są doprawione.
Zdjąć folię. Kurczak lekko odkurzyć mąką, zanurzyć w mieszaninie jaj i delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Lekko posmarować patelnię oliwą z oliwek i ostrożnie przełożyć na nią rolady.
Piec przez 20 do 25 minut, aż rumiane i gotowane przez.
Pokroić w wiatraczek i podawać na wierzchu brukselki haszysz z kurczaka Jus i żurawiny Chutney, w razie potrzeby.