Kurczak Chipotle i Pintos z hiszpańskim ryżem

Przepis Slow-Cooker Chipotle Chicken i Pintos z hiszpańskim ryżem może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 10 godzin i 15 minut. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.27 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka wody, Chicken gravy mix, old el chiles, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Slow-Cooker Chipotle Kurczak z ryżem, Slow Cooker Chipotle - limonkowe udka z kurczaka jamajski ryż i groszek, oraz Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka, fasolę pinto, zielone chiles, chipotle chiles i sos mix (suche) w kolejności wymienionej w 3-do 3 1/2-quart powolnej kuchence.
Przykryć i gotować na małym ogniu Ustawienie 8 do 10 godzin.
Około 30 minut przed podaniem przygotuj mieszankę ryżu hiszpańskiego zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, używając wody i oleju.
W międzyczasie delikatnie wymieszaj pomidora z mieszanką z kurczaka.
Aby służyć, łyżka o 1 1/4 szklanki mieszanki kurczaka na 1/2 szklanki ryżu.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
![Flaco Tempranillo]()
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.