Kurczak Calypso z Podsmażonymi Plantanami i salsą
Kurczak Calypso z Podsmażonymi Plantanami i Wyspowym Salsan to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka pomidorów w puszkach, olej roślinny, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Kurczak wyspowy z salsą owocową, Plantany Smażone, oraz Calypso krewetki z czarną fasolą-Salsa cytrusowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w misce; wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Kurczaka wyjąć z marynaty, zastrzegając marynatę; kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka; smażyć 1 minutę na stronie lub aż rumiane.
Dodaj zarezerwowane marynaty, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pomidory, woda, i Serrano chile; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Odrzuć chile. Każdą pierś kurczaka polać mieszanką pomidorową; podawać z salsą w dół,
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku i klinami limonki.