Kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya

Kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya
Przepis Cajun kurczak i kiełbasa Jambalaya może zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 1 godzina i 35 minut. To danie główne ma 671 kalorii, 36g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.96 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, łagodną kiełbasę wieprzową, świeżo kręcone liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya, Pieczony w piecu kurczak Cajun i kiełbasa Jambalaya, oraz Makaron Cajun Jambalaya: smaczne, Zabawne danie z kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
* Cook ' s Note: ten przepis został zmniejszony z oryginalnej wersji, dzięki czemu można go łatwiej zrobić.
2
Najważniejsze jest użycie odpowiedniego sprzętu i proponuję: żeliwny piec holenderski o pojemności 2 galonów, kuchenkę gazową wysokiego BTU i dużą łyżkę szefa kuchni ze stali nierdzewnej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Użyj wysokiej temperatury, aby rozgrzać holenderski piekarnik i dodać kiełbasę. Używając łyżki szefa kuchni lub dużej łyżki, stale przesuwaj kiełbasę z dna garnka. Uważaj, aby nie spalić mięsa. (Zwykle używam kiełbasy Manda, ponieważ ma mało tłuszczu, jednak w tym momencie możesz chcieć odsączyć cały nadmiar tłuszczu, aby zmniejszyć zawartość tłuszczu z naczynia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodać mięso udo i brąz kurczaka ze wszystkich stron. Ponownie użyj łyżki, aby zeskrobać mięso z przyklejenia i spalenia na dno garnka. Brązowienie kiełbasy i mięsa kurczaka powinno potrwać 20 minut. Uważaj, aby nie przegotować mięsa udowego do tego stopnia, że niszczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Obniżyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek; saute przez około 15 minut lub aż cebula są bardzo wiotki i "jasne". Zeskrobać dno garnka, aby usunąć wszystkie "graton". To jest, gdzie jambalaya dostaje swój wyraźny brązowy kolor i smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj tasso, tymianek, bazylia i czarny i biały pieprz. Dusić na małym ogniu przez 10 minut. To da przyprawom czas na uwolnienie ich olejów i smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
W tym momencie koncentrat jambalaya można przenieść do mniejszych pojemników, schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i schłodzić do przyszłego użytku. (To jest to, co robimy komercyjnie; pozwala przyprawy do małżeństwa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
8
Kiedy będziesz gotowy do gotowania jambalaya, dodaj wywar do koncentratu i doprowadz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Dodać ryż, zmniejszyć ogień do średniej i delikatnie rozbić ryż. Używając wiosła ze stali nierdzewnej, upewnij się, że ryż nie przykleja się do dna garnka; jest to bardzo ważne!
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Po około 5 minutach złóż pietruszkę. Kontynuuj zeskrobywanie garnka, aby upewnić się, że żaden ryż nie przykleja się do dna. Gdy jambalaya powróci do wrzenia, zmniejsz ogień do najniższego możliwego ustawienia i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez co najmniej 25 minut. Nie zdejmuj pokrywy podczas gotowania ryżu na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Jeśli kiełbasa marki Manda nie jest dostępna, można zastąpić każdą chudą kiełbasę wędzoną. Może być konieczne usunięcie nadmiaru tłuszczu z garnka po usmażeniu nieznanej kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa WędzonaKiełbasa Wędzona
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dla bogatszego Jambalaya substytut indyka do zapasów kurczaka wezwał powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
13
Jeśli nie są dostępne zapasy,można użyć podstawy rosołu. Uważaj na przyprawy, ponieważ Bazy są zwykle pełne soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Alternatywna Metoda: .
15
Jambalaya jest najlepsza, gdy jest podawana bezpośrednio z żeliwnego garnka. Podczas gdy ryż jest na parze, kiełbasa i mięso będą miały tendencję do unoszenia się na powierzchnię jambalaya. Dlatego po gotowaniu ryżu na parze przez 25 minut, użyj wiosła, aby delikatnie złożyć mięso i przyprawy do gotowanego ryżu. Należy to zrobić tylko raz lub dwa razy, ryż straci dużo ciepła, a ryż się rozpadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
16
Zauważ też, że nie dodaję soli do jambalaya. To dlatego, że lubię używać ziół, tasso i przypraw, aby zaspokoić zapotrzebowanie na sól. Sugerowałbym ustawienie stołu z solniczkami i wyborem sosów z ostrą papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
17
Prezentacja Płyty: .

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Don Olegario Albarino z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albariño to kwintesencja tej eleganckiej, aromatycznej odmiany, pokazującej jasne cytrusowe, grejpfrut i białe owoce oraz aromaty z uwodzicielskimi nutami kwiatowymi podkreślonymi przez świeżą, żywą kwasowość. Wykończenie jest długie i żywe, kończąc na ostrej nucie skórki cytryny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia12
Magazyn