Kurczak Cacciatore ' Trapez
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka Cacciatore ' Trapez spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 33g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka przypraw, olej z pestek winogron, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flying Trapez Krewetki, Kurczak Cacciatore Ii, oraz Kurczak cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z pestek winogron w dużej patelni saute na średnim ogniu. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, ze wszystkich stron podsmażamy.
Wyjąć na krótko na talerz. Do tej samej patelni saute, w której kurczak był gotowany, dodać cebulę, papryka, i grzyby i saute, aż cebula stanie się przezroczyste.
Dodać pomidory, pietruszka, i bazylia, włoskie przyprawy, i powrót kurczaka do patelni saute. Przykryć i niech gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest przetargu widłowego, o 25 do 35 protokół.;
Do ryżu: doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia.
Dodaj ryż, sól, masło i włoskie przyprawy do garnka gotującego się wywaru z kurczaka, wróć do wrzenia, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw na dodatkowe 5 minut przykryte przed zdjęciem pokrywy.
Umieść trochę ryżu na środku naczynia i top z kurczaka, warzywa i sos.
Dekoruj gałązkami bazylii.;
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo