Kurczak Cacciatore
Kurczak Cacciatore może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 773 kalorie, 43g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.15 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści bazylii, cebula, sól koszerna plus 1/2 łyżeczka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Cacciatore, Kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu połączyć w płaskim naczyniu lub talerzu ciasto. Udka z kurczaka lekko posmarować mieszanką mąki, odkleić nadmiar. Na dużej patelni na średnim ogniu dodać oliwę z oliwek, gdy olej jest gorący dodać kurczaka, brązowienie po obu stronach, o 5 protokół.
Na dnie 5-quart powolnej kuchenki dodać, grzyby, zielony pieprz, cebula, czosnek, marchew, pomidory, płatki chili, pozostała sól i pieprz, bazylia i pietruszka.
Dodaj kurczaka, bulion z kurczaka i wino. Przykryć i gotować na wysokim ustawieniu przez 4 do 6 godzin.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto