Kurczak Biryani

Kurczak Biryani
Kurczak Biryani może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ryż basmati, złote rodzynki, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Spróbuj andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz hyderabadi chicken biryani, jak zrobić kurczaka biryani dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać z kminkiem, ziele angielskie, szafran, i kardamon; gotować 15 sekund. Wymieszać z pomidorem, rodzynkami i serrano; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
SzafranSzafran
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać kurczaka; gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodać sok i sól; gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodać ryż; gotować 1 1/2 minuty, często mieszając. Wymieszać w 2 szklankach wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
7
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn