Kurczak Biryani
Przepis Chicken Biryani może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz Sun pomidor Vinaigrette Dressing wykonane, mielony kminek, jogurt beztłuszczowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz hyderabadi chicken biryani, jak zrobić kurczaka biryani.
Instrukcje
Umieść ryż w średniej misce.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć ryż.
Tymczasem rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kminek; gotować i mieszać 30 sek. wymieszać cebulę, czosnek i imbir; gotować 5 min. lub aż do kruchego-Delikatnego, stale mieszając.
Dodać kurczaka i mielony kminek; gotować i mieszać 2 min.
Dodać do mieszanki kurczaka ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem jogurtu; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; przykryć. Dusić na małym ogniu 22 do 24 min. lub do momentu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta.
Podawać posypane jogurtem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier