Kurczak alla Vendemia
Kurczak alla Vendemia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 32G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz szarą sól, nasiona kolendry, sok winogronowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Kurczak alla Boscaiola, Kurczak alla Diavola, oraz Kurczak Parmezan Alla Chippie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Doprawić kurczaka szarą solą i przyprawą z kopru włoskiego, wciskając przyprawę do piersi kurczaka.
W głębokiej patelni odpornej na piekarnik rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj kurczaka, strona skóry w dół, i saute przez 3 protokół do brązowego.
Umieść patelnię w piekarniku, odkrytym, na 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i obrócić kurczaka i umieścić stronę skóry do góry na blasze do pieczenia. Powrót kurczaka do piekarnika, aż gotowane przez, o 15 do 20 protokół.
Używając tej samej patelni używanej do kurczaka, dodaj szalotkę do tłuszczu na patelni.
Dodać sól i pieprz, gotować przez 2 minuty.
Dodać posiekany rozmaryn i niech spocić przez 1 minutę, a następnie dodać sok winogronowy. Zmniejszyć o połowę i dodać bulion z kurczaka. Ponownie zmniejszyć sos o połowę, na około 1 szklankę sosu.
Dodać winogrona i gotować tylko na ciepło przez, o 1 minutę.
Łyżka winogron i sos na kurczaka i udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.
Umieść nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Uważaj carfelly, rzucając często tak nasiona tosty równomiernie. Gdy jasnobrązowe i pachnące, wlać nasiona na talerz do ostygnięcia. Muszą być chłodne przed szlifowaniem, albo będą gumować ostrza.
Wlać nasiona do blendera lub młynka do przypraw i dodać sól. Zmiksuj na drobny proszek, od czasu do czasu potrząsając blenderem/młynkiem, aby ponownie rozłożyć nasiona. Przechowywać w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrażać.