Kura kornwalijska szkliwiona mahoniem
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych i דל פחמימות,znych, kornwalijska kura w glazurze mahoniowej może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 688 kalorii, 51 g białka i 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom. Za 2,8 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga musztardy dijon, octu balsamicznego, imbiru i kornwalijskiej dziczyzny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Glazurowana kura kornwalijska z pilawem ryżowym, kura kornwalijska i kura kornwalijska pod cegłą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°.
Kurę ułożyć na natłuszczonej, płytkiej brytfance skórą do góry.
Połącz masło, imbir i skórkę pomarańczową; wcierać pod skórę.
W małej misce wymieszaj konfiturę, ocet, sos sojowy i musztardę. Połowę mieszanki zarezerwować do posmarowania. Połóż łyżką pozostałą mieszaninę na kurę; posypać solą i pieprzem.
Wlać 1/2 szklanki bulionu z kurczaka na patelnię.
Piecz 20-25 minut lub do momentu, gdy termometr włożony do uda wskaże 180°, w razie potrzeby dodając bulion do garnka i polewając pozostałą glazurą w połowie gotowania.
Podawać z sosami z patelni.