Kulki Wegetariańskie

Kulki Wegetariańskie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Kulki Wegetariańskie spróbować. Ten przepis służy 24 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz orzechy włoskie, pieczarki, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Veggie Kulki Ryżowe, Jak zrobić kulki serowe Wegetariańskie, oraz Sriracha Veggie-kulki serowe i sos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz soczewicę i wodę 2 quarts w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie (ale nie rozpada), o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić soczewicę i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Dodaj 1/4 szklanki oliwy z oliwek do dużej patelni i podsmażyć cebulę, marchew, seler, czosnek, tymianek i sól na średnim ogniu, często mieszając, przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie i dopiero zaczynają brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj pastę pomidorową i kontynuuj gotowanie, stale mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
5
Dodać grzyby i gotować, często mieszając, przez 15 minut, lub aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
6
Przenieść mieszaninę do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Gdy ostygnie, dodać soczewicę do mieszanki warzywnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Dodać jajka, parmezan, bułkę tartą, natkę pietruszki i orzechy włoskie do schłodzonej mieszaniny warzyw i wymieszać ręcznie, aż dokładnie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
WarzywaWarzywa
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
JajkoJajko
8
Umieść w lodówce na 25 minut.
9
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do naczynia 9×13-calowy pieczenia i za pomocą dłoni równomiernie pokryć całą powierzchnię. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Rozwałkuj mieszaninę w okrągłe klopsiki wielkości piłki golfowej (około 1 1/2 cala), upewniając się, że dobrze zapakujesz mieszankę warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
WarzywaWarzywa
RolkaRolka
12
Umieść kulki w przygotowanym naczyniu do pieczenia, umożliwiając 1/4 cala przestrzeni między kulkami i umieść je w równych rzędach pionowo i poziomo, tworząc siatkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Piecz przez 30 minut, lub aż klopsiki są twarde i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
14
Pozostaw klopsiki do ostygnięcia przez 5 minut w naczyniu do pieczenia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia12
Magazyn